Bluewater skapar tillsammans med svenska seglingsteamet Artemis Racing en egen oas, fri från miljöförstörande petflaskor, under America’s Cupseglingarna på Bermuda i juni.

Bluewater renar vattnet åt America’s Cup

Tusentals besökare väntas till America’s Cup-byn på Bermuda varje dag under juni månad då de 35:e America’s Cupseglingarna pågår. I Artemis Racings paviljong hittar man Bluewater Oasis. Där finns den kompakta vattenrenaren Bluewater Pro, som producerar upp till 340 liter renat dricksvatten i timmen, som besökarna bjuds på helt gratis. Vattnet tas från en kommunal vattenkälla, renas och serveras kylt, antingen som stilla eller kolsyrat.

-Det bästa med vattenstationen Bluewater Oasis är att den minskar behovet för besökarna att köpa dricksvatten i miljöförstörande engångsflaskor - förutom förstås att vi förser seglare och publik med rent vatten så de klarar sig i den starka värmen, säger Bluewaters grundare, den svenske miljöentreprenören Bengt Rittri.

Artemis Racing har som målsättning att vara den mest miljövänliga av America’s Cuputmanarna och har under sitt träningsläger på Bermuda valt att med hjälp av en Bluewater vattenrenare omvandla regnvatten så det kan användas till dricksvatten och till matlagning.

Bluewaters vattenrenare finns även på åtta andra ställen i seglarbyn. Bland annat i America’s Cups högkvarter, i TV-centret och i matsalen där tävlingens drygt 300 volontärer arbetar.

-America’s Cup står för det främsta inom seglingsteknologi och uthållighet bland idrottsmän. Vi är väldigt glada att få hjälpa Artemis Racing att bjuda publiken på rent och nyttigt dricksvatten och därmed minska behovet av engångsflaskor i plast, säger Bengt Rittri.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

För mer information, kontakta kommunikationschef David Noble

Tfn +44 7785 302 694 eller david.noble@bluewatergroup.com