Bluewater påfyllningsstationer stödjer åtagandet att ta bort engångsplastflaskor från världens äldsta golfbana

Bluewater bidra till att ta bort engångsplastflaskor på St Andrews , världens äldsta golfbana


St Andrews Links Trust har utsett hållbarhets- och vattenreningsexperterna Bluewater till sin Officiella Hydreringspartner för att tillhandahålla dricksvattenlösningar till nästa generation golfare och besökare på Golfspelets Hemmabana.

Det banbrytande avtalet innebär att Bluewater, en global ledare inom hållbar vattenrening och dryckeslösningar, kommer att tillhandahålla renat dricksvatten på St Andrews Links-egendomen genom sina innovativa påfyllningsstationer, vilket stödjer åtagandet att ta bort engångsplastflaskor från Trusts anläggningar.

Stationerna använder det svenska företagets avancerade reningsprocess SuperiorOsmosisTM som tar bort över 99% av kända föroreningar från vatten för att tillhandahålla lokalt renat och kylt dricksvatten vid konsumtion.

Påfyllningsstationerna kommer inledningsvis att installeras både i Old Pavilion bredvid första tee på den ikoniska Old Course och vid Halfway House som serverar Old, New och Jubilee Courses, och ytterligare installationer på Links Clubhouse, Golf Academy och Castle Course Clubhouse.

Varje enhet kommer att erbjuda kostnadsfria påfyllningar av kylt och renat vatten. Enheterna har även högupplösta digitala TV-skärmar för att kommunicera nyckelinformation runtom på den världsberömda anläggningen om olika hållbarhetsinitiativ.

För att fira avtalet har Bluewater tagit fram en specialutgåva av ”co-branded” rostfria påfyllningsflaskor - med gratis livstidsgaranti - som kommer att släppas till försäljning i St Andrews Links Trusts officiella försäljningskanaler. Golfare och besökare kommer då kunna få med sig en unik ändamålsenlig souvenir och njuta av kylt och renat vatten, samtidigt som de tar hem ett kärl som har designats och utvecklat för att hålla livet ut.

Förutom påfyllningsstationerna på banan kommer systemet även att finnas på Trustens restaurangfaciliteter där Bluewater Mineralizer TM HoReCa-system installerats i Tom Morris Bar & Grill i Links Clubhouse. I och med världens första lansering av det nya systemet genererar Bluewater Mineralizer TM ett koncentrat av naturliga svenska mineraler - anpassade till Bluewaters egna forskningsstödda blandning för optimal smak och hydrering - i lokalt vatten som renats med SuperiorOsmosis.

Denna hållbara bordvattenlösningen erbjuds stilla eller kolsyrad enligt gästens önskemål och kommer att levereras i ikoniska ”Co-branded” borosilikatglasflaskor i storlekarna 500 ml och 1 000 ml. Glasflaskorna tvättas och återanvänds på plats för att ytterligare förstärka systemets hållbarhettänk, samtidigt som behovet att transportera vatten från avlägsna platser och fortsatta cykler av glasåtervinning och nybeställning elimineras.

Avtalet sätter en ny standard för premium sport-, arenor- och besöksnäringen, vilket understryker St Andrews Links Trusts åtagande och engagemang för att ta till sig teknik och metoder för att bli en mer hållbar verksamhet och främja hållbara metoder.

Neil Coulson, VD för St Andrews Links Trust, säger: ”Som en global mötesplats och destination med hållbarhet och innovation inbäddad i vår organisations DNA, söker vi alltid efter samarbeten med likasinnade organisationer som kan erbjuda lösningar i världsklass på Golfspelets Ursprungsbana. Golfspelet är intimt förknippat med naturen, och för oss som en ikonisk Links-anläggning är behovet att hjälpa till att skydda våra hav och kuster för framtida generationer av yttersta vikt. Vi är alla väl medvetna om de förödande påverkningar engångsplastflaskor har på vår miljö, så vi är glada att kunngöra detta nya samarbete med Bluewater. Att hålla våra golfare och gäster väl hydrerade på banorna och erbjuda toppklass mineralvatten för att komplettera våra världsklassmatupplevelser inom restaurangservice är en perfekt och passande lösning för vår egendom och hela vårt team ser mycket fram emot att se denna initiativ lanseras.”

Avtalets bildande med St Andrews Links Trust bygger på Bluewaters redan starka närvaro inom golfbranschen, med den svenska innovatören som har valts för att leverera on-site hydreringslösningar vid The Open och AIG Women’s Open för 2023 – 2025. Bluewater har också levererat lösningar för flera DP World Tour-evenemang, inklusive 2023 BMW PGA Championship vid det prestigefyllda Wentworth Club i England.

I en kommentar om relationen sa Bengt Rittri, grundare och VD för Bluewater - och en av Sveriges mest framstående miljöentreprenörer: "I över 10 år har Bluewater arbetat med att omdefiniera leveransmodellen för att erbjuda rent, hälsosamt och miljövänligt dricksvatten runt om i världen. Som ett företag som åtagit sig att ta bort behovet av engångsplastflaskor och deras miljömässigt skadliga konsekvenser har vi haft förmånen att arbeta med många likasinnade evenemang och arenor runt om i världen.

Att bli utvald av St Andrews Links, golfens hem, som officiell vätskeleverantör är nu ett avgörande ögonblick för oss när våra lösningar integreras centralt på en av världens mest historiska, ikoniska och prestigefyllda sport- och turismdestinationer.”

Om St Andrews Links Trust

St Andrews Links Trust är ansvarig för förvaltningen och underhållet av de sju Links-banorna på St Andrews, inklusive den världsberömda Old Course, värd för The Open Championship ett rekord 30 gånger. St Andrews Links Trust förvaltar ett antal ytterligare faciliteter inklusive tre klubbhus, en golfakademi och fem butiker. Mer än 250 000 rundor spelas över de sju banorna som lockar besökare från hela världen att följa i fotspåren av världens största golfare och bli en del av golfens rika historia.

St Andrews Links Trust Media Kontakt

David Connor, Kommunikations- och marknadschef, E-post: david.connor@standrews.com

Om Bluewater
Bluewater har siktet inställt på att vara världens mest planetvänliga dryckesföretag genom att förnya störande vattenreningsteknologier för hemmet, arbetet och leken. Att tillhandahålla dricksvatten som genereras och distribueras vid användningsplatsen, kombinerat med återanvändbara flaskor av rostfritt stål och glas, hjälper till att bryta strypgreppet för engångsplastflaskor och deras onödiga, förorenande transporter. Bluewater-produkter är tillgängliga globalt för konsumenter, hotell- och cateringverksamheter och evenemangs- och mötesorganisationer. www.bluewatergroup.com

Bluewater Media Kontakt

David Noble, Kommunikationschef, M: + 44 (0)7785 302694, E-post: david.noble@bluewatergroup.com