I-Drop Water lanserar den innovativa vattenstationen Waterpod – Afrikas första vattenstation för rent och prisvärt dricksvatten

Stockholm,, 4 mars, 2019 - Bluewater och I-Drop Water, Bluewaters partner i Sydafrika, tillkännagav idag lanseringen av den självbetjänande vattenstationen Waterpod. Efter nästan fyra års produktutveckling och insamling av data över hela Afrika har I-Drop Water med sin Waterpod skapat ett helt nytt och prisvärt sätt att fylla på dricksvatten. Vattenstationerna kommer att finnas tillgängliga inom detaljhandeln i Afrika och även i andra delar av världen.

Tack vare en investering av stockholmsbaserat investeringsbolag Blue, som också äger Bluewater, kunde utvecklingen av Waterpod ta fart ordentligt. Bluewater inledde samarbetet med I-Drop Water tidigt i fjol för att introducera SuperiorOsmosis™, Bluewaters banbrytande teknik baserad på omvänd osmos,och vattenrenaren Pro, på den afrikanska marknaden.

”Waterpod är ett resultat av partnerskapet mellan I-Drop Water och Bluewater och bekräftar det gemensamma mantrat under vilket bolagen samarbetar; ‘Svensk uppfinningsrikedom möter afrikansk innovation’,” säger Anders Jacobson, medgrundare och VD i Blue som fungerar som en katalysator för hållbarhetsdrivna innovationer.

Anders uppmärksammade att det finns självbetjänande vattenstationer tillgängliga i tiotusentals livsmedelsbutiker i USA, medan det i Afrika bara finns möjlighet att fylla på vatten vid mindre vattenstationer på kontor och gym, eller vid dyra semi-industriella stationer i kiosker samt i fristående franchise-butiker.

I-Drop Water beskriver Waterpod som den senaste och mest avancerade vattenreningslösningen, som med ett förmånligt pris erbjuder kunden att själv fylla på dricksvatten. Waterpod presenterades vid ett lanseringsevent i Johannesburg, i samarbete med Bluewater.

“Waterpod är ett nytt prisvärt koncept för påfyllning av dricksvatten som kommer att finnas i detaljhandeln i Afrika och andra delar av världen,” säger James Steere, medgrundare av I-Drop Water och ansvarig för Bluewaters verksamhet i Afrika. Med Waterpod ges möjligheten att öppna upp hela marknaden genom att erbjuda en unik kombination av kompakt design och mycket kraftfull vattenrening. Sammantaget ger den en fantastisk användarupplevelse med möjlighet att fylla på behållare från 1 till 25 liter, även i områden med mycket dålig vattenkvalitet.

Waterpod och dess funktion

Den kompakta och mångsidiga Waterpoden är revolutionerande tack vare möjligheten att kombinera nödvändig teknik för att få optimal vattenrening för olika vattenförhållanden på en yta mindre än en kvadratmeter.

Både kunden och butiksägaren drar fördelar av de kostnadsbesparingarna som Waterpod medför. Kunden får tillgång till rent vatten till en kostnad som är upp till 90% lägre än för vatten på flaska, medan butiksägaren samtidigt kan få bättre förtjänst på sitt sålda vatten. Allt övervakas i realtid via en GSM-plattform som I-Drop Water har utvecklat specifikt för den här applikationen.

”Waterpod är ett utmärkt exempel på hur mänsklig uppfinningsrikedom kan hjälpa till att lösa de utmaningar vi står inför gällande bristen på rent vatten och vi är stolta över att få vara med på den här resan”, meddelar Bluewaters grundare och VD Bengt Rittri från huvudkontoret i Stockholm.

Om I-Drop Water

I-Drop Water är ett vinstdrivande företag med stark mission och grundat för att bidra till att erbjuda säkert dricksvatten till alla. Företaget har utvecklat en affärsmodell som använder sig av nanofiltrering och en GSM-plattform som gör det möjligt för ägare av livsmedels- och servicebutiker samt bensinstationer att sälja rent, säkert och prisvärt dricksvatten till sina kunder. Kunderna fyller på sina återanvändningsbara behållare och betalar per liter vatten. Med I-Drop Water har fler människor råd att köpa säkert dricksvatten, mindre plastavfall produceras och lokala livsmedelsbutiker stöds ekonomiskt.