Bluewater Pro, som är 47 cm hög och 22 cm bred, är tillverkad för yrkesverksamheter inom livsmedelsindustrin som söker en avancerad vattenrenare  som levererar förbättrad vattenkvalitet och ökad lönsamhet .

Vattenrenaren Bluewater Pro tilldelas det prestigefyllda amerikanska Kitchen Innovations Award 2019

Stockholm, 28 februari, 2019 - Bluewater, världsledande inom vattenreningsteknik för hem, företag och vattenstationer, har blivit tilldelad Kitchen Innovations Award 2019 för sin kraftfulla vattenrenare, Bluewater Pro 400. I över tio år har den amerikanska livsmedelsindustrin haft förtroende för att Kitchen Innovations Award uppmärksammar produkter som har en meningsfull och positiv inverkan för kommersiella kök.

”Vi är glada att vår Bluewater Pro 400 och de fördelar den ger restauranger och andra professionella kök har blivit uppmärksammade och tilldelats ett Kitchen Innovation-pris”, säger fru Lin Guo, försäljningschef för Bluewater Nordamerika. Bluewater Pro 400 är tillverkad i Sverige och har en unik patenterad teknik för omvänd osmos, så kallad SuperiorOsmosis™. Detta möjliggör ett vattenflöde på upp till 6912 liter per dag, trots den kompakta designen.

WQA Gold Seal-certifierade Bluewater Pro, som är 47 cm hög och 22 cm bred, är tillverkad för yrkesverksamheter inom livsmedelsindustrin som söker en avancerad vattenrenare som levererar pålitliga resultat, förbättrad vattenkvalitet, ökad lönsamhet och lokal kundsupport.

Förutom att leverera utmärkt vattenkvalitet, förbättrad driftseffektivitet och lägre vattenkostnader bidrar även Bluewater Pro till minskad miljöpåverkan. Detta då behovet av rengöringsmedel minskar, såväl som användningen av engångsplastflaskor samt att mängden spillvatten drastiskt minskar i jämförelse med andra system som använder sig av omvänd osmos.

”Det som får Bluewater Pro att stå ut från mängden är att den använder sig av den patenterade RO(omvänd osmos)-tekniken SuperiorOsmosis™. Detta säkerställer att membranet kontinuerligt tvättas vid användning för att öka filtreringseffektiviteten, driftkapaciteten och dess livslängd, samtidigt som energiförbrukningen minskar”, fortsätter Guo.

Fördelar med Bluewater Pro

Oöverträffat vattenflöde

Kompakt design som gör att vattenrenaren enkelt får plats under köksbänken, något som också underlättar vid installation

Mindre spillvatten, vilket gynnar miljön

Signalerar vid förändrad vattenkvalitet eller filterkapacitet samt vid tryckläckage och servicebehov

Användarvänlig och enkelt underhåll

Lång livslängd på membranet

Konkurrenskraftigt pris

Listan med alla pristagare kan ses här: https://show.restaurant.org/exhibitors/ki-awards.

För mer information, vänligen kontakta:

David Noble, PR- och kommunikationschef: david.noble@bluewatergroup.com, +44 7785 302 694

Om Bluewater

Bluewater är ett världsledande företag inom vattenreningsteknik som har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige. Bluewater utvecklar, tillverkar och säljer kompakta vattenrenare till privatpersoner, företag och offentlig sektor. Företaget har en patenterad teknik för omvänd osmos som avlägsnar nästintill alla föroreningar i kranvatten – inklusive mikroplastiska fibrer, bly, bakterier, bekämpningsmedel, medicinrester, klor och kalkavlagringar.

Läs mer om oss på www.bluewatergroup.com