Världens största vattenstation med enorm kapacitet att leverera dricksvatten lanseras när världens mest prestigefyllda golftävling firar sitt 150-årsjubileum

Efter 12 månaders noggrann planering, design och montering har världens största vattenstation äntligen lanserats för att bidra till att bevara vätskebalansen hos de 290 000 golfentusiaster som förväntas besöka The 150th Open, golfens äldsta och mest internationella golftävling i St Andrews – the Home of Golf - i Skottland den 10 -17 juli 2022.

Den jättelika vattenstationen som är 16 meter lång rymmer 12 vattentankar och är försedd med två 55 tums TV-skärmar som sänder höjdpunkter har installerats vid Mastercard-paviljongen mitt i Spectator Village på The 150th Open. Den är skapad av vatteninnovatören Bluewater, föregångaren inom hållbara vattenlösningar, och har kapacitet att rena och distribuera över 6 000 liter välsmakande vatten till golfsupportrar varje dag under tävlingen.


– Vi ser fram emot att få introducera ”Wall of WaterTM" för besökare från hela världen, Bluewaters unika vattenrening som levererar renat vatten i världsklass och samtidigt bidrar till att sätta stopp för behovet av tiotusentals engångsflaskor i plast, säger Bengt Rittri, grundare och CEO för Bluewater.

– Från planering till leverans har vi använt våra kunskaper som världens ledande innovatör när det gäller vattenreningslösningar för hemma-, kommersiellt och offentligt bruk, samtidigt som vi använder feedback från våra eventkunder för att skapa något verkligt inspirerande.

"Wall of WaterTM" backas upp av ytterligare 18 Bluewater vattenstationer strategiskt utplacerade på St Andrews, där The 150th Open arrangeras av The R&A inför en rekordpublik.

Bluewater har samarbetat med The R&A sedan 2019, när "The Open Water Initiative" lanserades på den The 148th Open på Royal Portrush, Nordirland, och positionerade Championship som ett av de första stora globala sportevenemangen helt utan engångsflaskor i plast. Bluewaters återanvändbara vattenflaskor har blivit storsäljande merchandise och har sålts varje år under turneringen sedan dess. På The 150thOpen, får alla spelarna en speciell “Player’s Edition”-flaska som souvenir. Specialflaskan har dubbla väggar och är isolerad, och under en begränsad tid får även fansen en unik möjlighet att köpa en flaska som specialsouvenir.

Mastercard, officiell parter till The Open, har bidragit till det globala hållbarhetsarbetet sedan 2021, har varit headlinesponsor för "The Open Water Initiative" och har använt projektet för att söka ekonomiskt stöd till Priceless Planet Coalition som bidrar till att bekämpa klimatförändring genom att återplantera skog i världens mest sårbara områden.

Bluewaters vattenteknologi ger stora evenemang möjlighet att lätt sörja för att spelare, personal, fans, volontärer och funktionärer kan bevara vätskebalansen utan att behöva använda engångsflaskor i plast. Det innovationsfokuserade svenska bolaget erbjuder ett brett utbud av plastfria återfyllbara flaskor i rostfritt stål. Flaskorna, som kunderna kan få med valfritt varumärke och i valfri färg, kan säljas som samlarmerch till fansen.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda människor som deltar på stora event de bästa och mest innovativa och hållbara vattenlösningarna för att säkra att de verkligen får en fantastisk upplevelse, säger Dave Noble, President of Bluewater's International Events and Venues Division.

Om Bluewater

På Bluewater bryr vi oss om vad som hamnar i våra sjöar och hav eftersom vi bryr oss om vad som hamnar i våra kroppar när vi dricker eller tvättar oss med vatten. Vi har gjort kampen mot engångsflaskor i plast till en central mission i Bluewaters verksamhet, med genial, miljövänlig vattenrening, distribution och flasklösningar som genererar och serverar rent vatten och andra drycker hemma, på jobbet och på gång. Bluewaters produkter tar bort över 99 procent av alla kända föroreningar, från bly till hormonpåverkande kemikalier som PFAS och mikroplast, och finns på alla större marknader världen över för en sundare planet. 2022 gick Bluewater samman med det amerikanska vattenbolaget FloWater. www.bluewater.com

För mer information kontaktas informationschef Dave Noble, på david.noble@bluewatergroup.com or +44 7785 302 694