From left; Anders Jacobson, Tom Watson och Martin Slumbers

Svenska vattenföretaget Bluewater levererar en unik lösning för dricksvatten till The Open som spelas i Portrush 2019

Stockholm, 11 juni 2019 – Världens äldsta golforganisation, The R&A, har valt stockholmsbaserade Bluewater för att leverera rent dricksvatten från sina banbrytande vattenstationer under The Open. Bluewater kommer även att tillhandahålla och sälja återanvändbara flaskor av rostfritt stål till spelare, besökare och personal för att möjliggöra för The Open att eliminera användningen av samtliga vattenplastflaskor under eventet som äger rum i Portrush, Nordirland.

Projektet stöds av FN:s kampanj ”Clean Seas” som syftar till att öka medvetandet kring det globala plastproblemet och behovet av att skydda våra hav, kuster och det marina livet.

Mer än 5 000 återanvändbara, BPA-fria flaskor av rostfritt stål kommer att delas ut till supportrar under The Open, tredje veckan i juli. De unika flaskorna kommer även att finnas till försäljning för samtliga besökare under eventet för mindre än fem pund styck. Besökarna kommer också att ha möjlighet att fylla på egna, medhavda vattenflaskor med rent dricksvatten från Bluewaters vattenstationer som finns över hela anläggningen.

Alla deltagande spelare kommer att få personliga Bluewater-vattenflaskor med sina namn ingraverade för att supportera och uppmuntra skiftet samt spridning av budskapet kring konsumtion av dricksvatten på ett hållbart sätt. Ett begränsat antal av Players’ Edition-flaskan kommer att finnas till försäljning i ”The Open Shop” och på ”The Open Camping Village” för supportrar och besökare.

Martin Slumbers, VD på R&A, säger: ”The Open har ett starkt förhållande till kustlandskapen och ekosystemen kring världens bästa golfbanor och det är viktigt att vi skyddar dem för kommande generationer.

Vi är medvetna om att våra hav påverkas negativt av de globala plastföroreningarna. Vi har därmed tagit ställning och beslutat att eliminera alla vattenplastflaskor av engångsbruk vid The Open för att uppmuntra både supportrar, spelare och besökare att använda alternativa och hållbara material istället.”

Anders Jacobson, medgrundare och VD för Blue, investmentbolaget som äger Bluewater, säger: “Vi är hedrade över att få samarbeta med The R&A under The Open. Som en av de mest prestigefulla organisationerna inom sport globalt belyser The R&D genom sitt initiativ under The Open det viktiga budskapet om att stora idrottsorganisationer kan ha en nyckelroll när det kommer till att skapa en renare planet för kommande generationer.

Bluewaters teknologi gör att vatten kan renas och distribueras lokalt vid konsumtionstillfället, vilket eliminerar behovet av plastflaskor för engångsbruk samt förorenande transporter.”

The OpenDen 148:e upplagan av The Open kommer att spelas på Royal Portrush den 14-21 juli 2019. The Open, golfens mest internationella major med kvaltävlingar på alla kontinenter, har sedan 1860 spelats på ikoniska golfbanor i Storbritannien.

UN Environment

UN Environment lanserade i februari 2017 Clean Seas (#CleanSeas på sociala medier) för att involvera regeringar, allmänheten och den privata sektorn i kampen mot marina plastföroreningar. Kampanjen belyser orsaken till nedskräpningen genom att fokusera på att stoppa produktion och konsumtion av engångsplast och icke återanvändningsbara plastartiklar. Läs mer på:https://www.cleanseas.org/

Bluewaters teknologiBluewaters vattenrenare och vattenstationer använder Bluewaters patenterade SuperiorOsmosis™ vattenreningssystem. Den andra generationens omvända osmos-teknik, SuperiorOsmosis™, avlägsnar föroreningar såsom giftiga metaller, kemikalier, virus och mikroorganismer ner till 0,0001 mikrometer (en röd blodkropp är fem mikrometer). Bluewater-tekniken ger en unik lösning som säkerställer att membranet genomspolas kontinuerligt under användning för att öka filtreringseffektiviteten, minska vattenförlusten, öka driftkapaciteten och ge en längre livslängd.

För mer information, vänligen kontakta David Noble, PR- och kommunikationschef, på david.noble@bluewatergroup.com eller ring +44 7785 302 694.

Bluewater

Hyllad med två Fast Company World Changing Ideas-priser och ett Kitchen Innovation 2019-pris, hjälper Bluewater människor och företag att dra nytta av renare och hälsosammare dricksvatten som genereras av företagets vattenrenare. Bluewaters vattenrenare, utvecklade i Sverige, tar bort nästan alla föroreningar såsom giftiga metaller och kemikalier. Läs mer på www.bluewatergroup.com.