Rory Mcllroy njuter av rent och friskt vatten från sin Bluewater-vattenflaska under mästerskapet The Open i Portrush, Nordirland. (Vänligen ange R&A som källa)

Svenska vattenföretaget Bluewater hjälper världens mest prestigefyllda golfevenemang, The Open att stoppa behovet av plastvattenflaskor

Portrush, Nordirland, 18 juli, 2019 – Besökarna på den 148:e upplagan av golfmästerskapet The Open i Portrush, Nordirland, kommer i år att märka ett nytt unikt tillskott till det prestigefyllda evenemanget tack vara det svenska vattenföretaget Bluewater. Istället för plastvattenflaskor av engångsbruk kommer besökarna att använda Bluewaters stilrena, återanvändningsbara vattenflaskor av rostfritt stål.

Bakom förändringen står R&A som arrangerar The Open. De vill visa världen hur större evenemang kan skapa en mer hållbar framtid.

R&A samarbetar med det svenska företaget Bluewater, världsledande inom vattenreningsteknik, för att tillhandahålla unika fristående vattenstationer för både inom- och utomhusbruk. Dessutom har det tagits fram specialdesignade BPA-fria och återanvändningsbara vattenflaskor av rostfritt stål för de 40 000 dagliga besökarna att använda under mästerskapet.

"Vi är hedrade över att R&A valde att arbeta med Bluewater för att hitta en innovativ strategi, vid ett av världens största sportevenemang, som visar hur genomförbart det är att ge besökarna en livskraftig lösning för att stoppa behovet av plastvattenflaskor för engångsbruk samt transporten av dem", säger Anders Jacobson, medgrundare och VD för Blue, investeringsbolaget som äger stockholmsbaseradeBluewater.

Bluewater har tillhandahållit 18 individuella vattenstationer som levererar lokalt renat och kallt vatten helt gratis på flera plaster runtom på golfbanan i Royal Portrush där The Open spelas. Bluewaters vattenstationer har även installerats i spelarnas omklädningsrum, lounger och gym.

R&A har gett spelarna, bland annat Tiger Woods, Ernie Els, Rory McIlroy, Hideki Matsuyama och Francesco Molinari, unika och personliga Bluewater-vattenflaskor av rostfritt stål med sina namn ingraverade. Den isolerade vattenflaskan håller drycken kall i 24 timmar och varm i 12 timmar. Dessutom kan besökarna köpa specialtillverkade The Open-flaskor av rostfritt stål till ett rabatterat pris på £ 4,50. Flaskorna rymmer 400 ml och besökarna fyller på dem vid någon av Bluewaters vattenstationer och efter evenemanget kan flaskorna tas hem för framtida bruk.

"Vi har alla sett tv-programmen som varnar för problemen med plastflaskor för engångsbruk, men R&A har tagit initiativet till att visa en ”här och nu-lösning” som kommer att omdefiniera hur stora evenemang kan skapa nya affärsmodeller som bidrar till att skapa en hållbar framtid, som är bra för både planeten och människorna,” säger Anders Jacobson.

Bakgrund

Den 148:e upplagan av The Open spelas på Royal Portrush som grundades 1888 och betraktas som en av världens mest ikoniska golfbanor. The Open spelas alltid på kustnära golfbanor och är världens äldsta professionella golfmästerskap. Första upplagan spelades 1860 på Prestwick Golf Club i Skottland. Den 148: e upplagan av The Open kommer att hållas mellan 18-21 juli.

För mer information, vänligen kontakta David Noble, PR och kommunikationschef på Bluewater, david.noble@bluewatergroup.com eller ring +44 7785302694.

Till bildredigerare:

Det bifogade fotografiet får endast användas av redaktionell anledning och tillsammans med detta pressmeddelande. Vänligen ange R&A som källa.