Artemis Racings ungdoms lag i Red Bull Youth America’s Cup laddar för spännande seglingar på Bermuda.

Svenska Bluewater stöder Artemis Youth Racing under America’s Cup på Bermuda

Det svenska vattenreningsföretaget Bluewater, som stöder den svenska America’s Cup-utmanaren Artemis satsning på hållbarhet, har nu ökat sitt engagemang i svensk segling genom att stötta Artemis ungdomslag, som tävlar i Red Bull Youth America’s Cup på Bermuda.

Artemis och Bluewater delar engagemanget för hållbarhet genom sina satsningar på att bekämpa användandet av engångsflaskor i plast, vilka det svenska seglingsteamet bannlyste vid sitt träningsläger på Bermuda. Stockholmsbaserade Bluewater hjälper Artemis Racing i deras ambition genom att rena vatten i baslägret så det kan användas till dricksvatten, till matlagning och tvätt.

Artemis är en grekisk gudinna, som var både jägare och beskyddare av naturen. Artemis Racing lever upp till det genom att återvinna alla sopor, inte använda engångsflaskor i plast och att omvandla regnvatten till dricksvatten med hjälp av Bluewaters avancerade vattenrenare.

Bluewater har nu utökat sitt stöd genom att bli officiell partner till Artemis ungdomslag, som representerar Sverige i Red Bull Youth America’s Cup. Bengt Rittri, Bluewaters grundare och styrelseordförande, säger att företaget gläder sig åt att få stödja nästa generations seglare vid en tävling som är det yttersta av tävlingssegling och av sportsliga prestationer och som förenar det med en satsning på hållbarhet.

Den andra Red Bull Youth America’s Cup äger rum i sommar, parallellt med America’s Cup på Bermuda. Tolv lag med unga lovande seglare från hela världen tävlar i samma foilande katamaraner, AC45F, som används i Louis Vuitton America’s Cup.

För ett knappt år sen bjöd Artemis Racing och Kungliga Svenska Segelsällskapet in unga och lovande seglare till ett uttagningsläger på Grötö, för att hitta de största svenska talangerna. 25 seglare deltog och åtta av dem höll måttet. Bland dem finns Rasmus Rosengren, som fått det prestigefulla uppdraget som rorsman och Julius Hallström, som fick en praktikplats på Artemis Racing och blev del av den ordinarie besättningen som grinder.Julius är bara 20 år gammal.

Konkurrensen blir stenhård. Över 20 lag deltar i tävlingen och de representerar de bästa unga seglarna i världen. Olympiske guldmedaljören Fredrik Lööf, som coachar de unga svenskarna säger att ”det är en otrolig grupp killar, fantastiska att jobba med och vi ser fram emot tävlingarna.”

I en serie kvalseglingar utses de åtta bästa lagen som sedan ska mötas i två grupper där de fyra bästa går vidare till finalseglingarna som hålls under veckan mellan finalseglingarna i Louis Vuitton America’s Cup.

Lagen som deltar i Red Bull Youth America’s Cup:

Grupp A:

Artemis Youth Racing (Sverige)

Team France Jeune (Frankrike)

Kaijin Team Japan

Youth Vikings Danmark

Team Tilt (Schweiz)

SVB Team (Tyskland)

Grupp B:

Team BDA (Bermuda)

NZL Sailing Team (Nya Zeeland)

Land Rover BAR Academy (Storbritannien)

Spanish Impulse, Iberostar Team (Spanien)

Next Generation (USA)

Candidate Sailing Team (Österrike)

Tider för Red Bull Youth America’s Cup:

12-13 juni: Kvalsegling, grupp A

15-16 juni: Kvalsegling, grupp B

20-21 juni: Finalseglingar

Var man kan se tävlingarna:

Direkt på mobila enheter via America’s Cups app


For more information, please contact David Noble, +44 7785302694 or david.noble@bluewatergroup.com