På Bermuda skapade Bluewater ett ”vattenoas” för den svenska America's Cup utmanaren Artemis Racing.

Svenska Bluewater fortsätter kampen mot miljöförstörande plastflaskor

Varje minut läggs 55 000 engångsflaskor i plast till avfallsproblemen i Amerika. Det blir 29 miljarder plastflaskor per år, och mer är två biljoner flaskor under en livstid. Med den hastigheten uppskattar FN att år 2050 kommer haven att innehålla fler plastflaskor än fiskar.

Bluewater, ledande tillverkare av vattenrenare för privat och kommersiellt bruk, arbetar för att förändra detta. I Flint, Michigan och på Bermuda under America’s Cup har Bluewater skapat egna ”vattenoas” där de försett boende och besökare med rent dricksvatten och på det sättet eliminerat behovet av engångsflaskor.

Samtliga Bluewaters vattenrenare avlägsnar skadliga ämnen som till exempel bly, kemikalier, biprodukter från läkemedel samt mikroorganismer. De minskar vattensvinnet, som brukar förknippas med vanlig omvänd osmos-teknik, med 82 procent och gör att behovet av att använda engångsflaskor i plast minskar och därmed även avfallet.

Fallstudie: America’s Cup, Bermuda

På Bermuda skapade Bluewater ett ”vattenoas” för den svenska utmanaren Artemis Racing. Man omvandlade regnvatten med tre stycken Bluewater Pro vattenrenare till rent dricksvatten åt ett hundratal personer - seglingsteamet och alla övriga inblandade - med hjälp av sitt nyskapande och hållbara reningssystem.

Resultatet? Vid full kapacitet leverer varje renare nästan 4 700 liter vatten varje dag. Under ett år motsvarar det ungefär 1,7 miljoner 1-liters vattenflaskor.

-Artemis Racing-projektet bevisar att rening av regnvatten är ett genomförbart och relativt billigt sätt ge människor rent vatten utan att skapa plastavfall. Dessutom går det att genomföra i större skala, säger Bluewaters grundare och styrelseordförande Bengt Ritti.

Projektet på Bermuda kan vara starten på en ny epok av att omvandla regnvatten till dricksvatten, något som skulle hjälpa både enskilda personer och hela samhällen till ett bättre utnyttjande av vårt vatten.

För mer information om projektet America’s Cup: http://bit.ly/2snc2cc

Fallstudie: Flint, Michigan, USA

Efter miljökatastrofen med blyförorenat dricksvatten i Flint donerade Bluewater i januari 2016 två Pro vattenrenare, som var och en kan leverera över 195 liter rent vatten i timmen, till hjälporganisationerna Catholic Charities och Shelter of Flint. Under det första året varje vattenrenare hade kapacitet att producera drygt 1,7 miljoner liter friskt vatten som kunde användas till dricksvatten och matlagning. Det motsvarar lika många 1-liters vattenflaskor.

-Runt om i världen är våra vattensystem hotade av miljöförstöring och överutnyttjande. I Flint och Bermuda har Bluewater visat att vi har tekniken för att hantera hoten mot vår hälsa och minska hoten mot miljön i form av engångsflaskor i plast, säger Bengt Ritti.

Bluewater har för avsikt att fortsätta att använda sin kompetens inom företagande och teknologi och samarbeta med alla som vill skydda vår planet och arbeta för att skapa en renare och hälsosammare framtid.

Mer information om projektet Flint: http://bit.ly/2rNXdR8

#nosingleuseplastics

Presskontakt: David Noble, david.noble@bluewatergroup.com eller +44 7785 302 694