Svenska Bluewater förvärvar sydafrikanska I-Drop Water för att öka tillgängligheten till rent dricksvatten och minska plastavfallet i Afrika

Stockholm, 23 januari 2018 – Bluewater ingår partnerskap med I-Drop, ett sydafrikanskt företag som designar, utvecklar och installerar dricksvattenrenings- och dispenseringsmaskiner i livsmedels-, servicebutiker och bensinstationer i Sydafrika, Zimbabwe och Botswana.

I-Drop Water har utvecklat en affärsmodell som gör det möjligt för ägare av livsmedels-, servicebutiker och bensinstationer att sälja rent, säkert och prisvänligt dricksvatten till sina kunder. Med hjälp av nanofiltrering och en GSM-aktiverad plattform fyller kunderna på medhavda behållare och betalar per liter vatten. Installationen av dispensern är kostnadsfri för butiksägaren och man delar på intäkterna från vattenförsäljningen.

- Tack vare I-Drop Water har fler människor råd med säkert dricksvatten, mindre plastavfall produceras och lokala ekonomier drar nytta av att de stöder sina lokala livsmedelsbutiker, säger James Steere grundare till I-Drop Water som 2017 utsågs till Innovator of the Year vid All Africa Business Leader Awards.

Investeringen i I-Drop Water är ett viktigt steg i Bluewaters resa att skapa ett ekosystem av likasinnade företag som är engagerade i att leverera rent dricksvatten och stoppa föroreningar orsakade av engångsplastförpackningar.

- Vår ambition är att identifiera, investera i, samarbeta med och potentiellt förvärva företag på internationell nivå som stämmer överens med våra ambitioner att skapa en hälsosammare planet och levnadsmiljö samtidigt som tillgången till rent dricksvatten ökar, säger Anders Jacobson, VD för Blue, det svenska hållbarhetsdrivna investmentbolaget som äger Bluewater.

Partnerskapet mellan Bluewater och I-Drop Water sammanfogar framstående vattenreningsteknik och fjärrstyrning via GSM under samma företagsparaply. Det skapar möjligheter att ömsesidigt utnyttja företagens respektive marknadspositioner, med Bluewater i premiumsegmentet och I-Drop Water med målsättning att nå konsumenter i låg-till-medelinkomstsegmentet, för att kunna leverera innovativa lösningar till fler konsumenter, företag och samhällen.

- Bluewaters unika patenterade vattenreningsteknik är det perfekta komplementet till vårt produktutbud. Tack vare deras målsättning att skapa tillgång till rent dricksvatten samt bidra till att stoppa användandet av engångsplast kan vi gemensamt ta itu med två av Afrikas största utmaningar – plastavfallet och tillgången till rent dricksvatten, säger Kate Steere medgrundare till och VD på I-Drop Water.

Förmerinformation, vänligenkontakta:

David Noble
Head of Public Relations and Communications,
Tel: +44 7785 302 694 . Mejl: david.noble@bluewatergroup.com

Bluewater

Bluewater är ett världsledande vattenreningsföretag med huvudkontor i Stockholm. Bluewater utvecklar, tillverkar och säljer kompakta vattenrenare som utnyttjar företagets patenterade teknik för omvänd osmos för att avlägsna nästan alla föroreningar från kranvatten – inklusive bly, bakterier, bekämpningsmedel, medicinrester, klor och kalkavlagringar.
www.bluewatergroup.com

I-Drop Water

I-Drop Water grundades 2015 av James och Kate Steere som har tagit fram en hållbar, lönsam och miljövänlig affärslösning för bristen på tillgång till säkert dricksvatten till ett överkomligt pris. I-Drop fokuserar på att distribuera intelligenta vattenrenings- och dispenseringsmaskiner till livsmedelsbutiker utan kostnad för butiksägaren enligt en affärsmodell där man delar på intäkterna. Målet är att skapa en ny dricksvattenindustri som genom decentraliserad vattenrening sänker priset och ökar tillgängligheten på säkert dricksvatten. www.I-Dropwater.com