Nordea har installerat en unik vattenstation från Bluewater på huvudkontoret i Stockholm

Nordea minimerar användandet av plastflaskor för engångsbruk genom att installera en unik vattenstation på huvudkontoret i Stockholm

Stockholm, 14 mars, 2019 – Nordea, Nordeuropas största finansbolag, lanserar idag en unik vattenstation på huvudkontoret i Stockholm som ett steg i kampen mot användandet av plastflaskor. Detta görs genom att servera gratis vatten till alla som inte använder plastflaskor för engångsbruk.

Nordea har installerat en unik vattenstation från Bluewater, ett stockholmsbaserat företag som är världsledande inom vattenreningsteknik, för att kunna ge personal och besökare rent dricksvatten, stilla eller kolsyrat med gratis påfyllning.

“Vi svenskar är lyckligt lottade eftersom vårt kranvatten vanligtvis är säkert att dricka, vilket inte alls är fallet i andra delar av världen. Där driver rädslan för vad som finns i dricksvattnet ökande försäljning av plastflaskor för engångsbruk som tar hundratals år att bryta ned”, säger Anders Jacobson, medgrundare och VD för Blue, det stockholmsbaserade investeringsbolag som äger Bluewater.

Han tillägger att Nordea spelar en viktig roll i hur företag kan underlätta människors tillgång till hållbart vatten och samtidigt stötta framtidens utveckling av den digitala vattenteknologin. De når även ut till en stor del av befolkningen och uppmärksammar akuta problem kring den bristande tillgången på rent dricksvatten samt förbrukningen av engångsplastartiklar.

Bluewaters vattenstationer används idag i stor utsträckning i Kina, Sydafrika, USA och på andra platser runtom i världen. Genom en svensk patenterad teknologi avlägsnas föroreningar från kranvattnet och möjliggör att rent vatten skapas direkt vid källan, vilket minskar behovet av kostsamma och förorenande transporter.

”Nordea visar vägen för andra företag genom att, som det första företaget i Sverige som vi känner till, proaktivt arbeta med att minska sitt plastanvändande genom att helt eliminera behovet av plastflaskor, säger Anders Jacobson.

Pressförfrågningar

För mer information, vänligen kontakta

David Noble, PR & Kommunikationsdirektör, Blue| Bluewater på +44 7785 302 694 eller david.noble@bluewatergroup.com