En helt ny serie med vattenflaskor i rostfritt stål och högkvalitativtglas, som kombinerar suveräna funktioner med stil, miljömedvetenhet och livstidsgaranti, lanseras i Sverige av ​Bluewater.

I Sverige lanseras nu den nya coolaste vattenflaskan för en grönare värld som hjälper folk att släcka törsten var och när som helst

Stockholm, den 23 juni 2020 – En helt ny serie med vattenflaskor i rostfritt stål och högkvalitativtglas, som kombinerar suveräna funktioner med stil, miljömedvetenhet och livstidsgaranti, lanseras i Sverige idag av Bluewater, ett Stockholmsbaserat företag som har fått globalt erkännande för sina innovativa vattenrenare för hushåll och företag.

Rostfritt stål som sticker ut

Flaskorna finns i tre stilrena färger – Deep Blue, Powder White och Just Black – till det överkomliga priset 399 SEK. Den nya serien med 400ml vattenflaskor i isolerat, rostfritt stål i klassisk svensk design, håller drycken kall i upp till 24 timmar och varm i upp till 12 timmar.

De eleganta och tåliga flaskorna, som passar lika bra i storstaden som ute i naturen, har en lite större öppning än normalt, vilken gör det lätt att smaksätta sin dryck, kyla med isbitar samt rengöra med en vanlig diskborste. Den miljövänliga ytbehandlingen ger en reptålig, kondensfri yta, med bra grepp. Flaskan kommer även med ett smidigt silikonhandtag.

Kvalitetsglas för bästa dricksvattenupplevelse

Som bevis på att inte alla glasflaskor är lika erbjuder Bluewater en glasflaska av suverän kvalitet, designad för att komplettera din stil. Den kristallklara flaskan är tillverkad av borosilikatglas som tål temperaturer från -20 upp till 100 grader Celsius.

Bluewaters mångsidiga och robusta flaskor är perfekta för vandringsturer, en dag på stranden, familjepicknicken eller när helst du vill släcka törsten. Flaskorna levererar doftfritt, välsmakande vatten klunk efter klunk och det BPA-fria locket är absolut läckagefritt. Ett skyddande miljövänligt silikonfodral för bättre grepp kompletteras med ett snyggt silikonhandtag i färg.

40 000 såldes på fyra dagar
Bluewaterflaskan gjorde sin debut förra året på golfturneringen British Open i Portrush, Nordirland, där den användes av alla de deltagande internationella elitspelarna, som Rory McIlroy och Tiger Woods. Ytterligare cirka 40 000 Bluewater-flaskor såldes till allmänheten som kunde fylla på sina flaskor från Bluewaters vattenstationer i en lyckad insats att ersätta behovet av engångsflaskor i plast.

Hållbarhet är allt
Bluewaters grundare och VD, Bengt Rittri, som har gjort hållbarhet till en central del av Bluewaters varumärke, säger att Bluewater vill övertyga kunderna att gå över till återanvändningsbara flaskor för att bidra till att eliminera miljontals plastflaskor som ofta hamnar i haven och som tar hundratals år att bryta ner, samtidigt som farliga kemikalier läcker ut i miljön.

– Bluewaterflaskan är en lyckad kombination av funktion och cool svensk design vilket gör den till en BPA-fri accessoar du bara måste ha. Den är ett naturligt komplement till din iPhone och din yogamatta, säger Bengt Rittri.

Bluewater-flaskorna finns nu och kan köpas direkt från Bluewaters webbplats https://www.bluewatergroup.com/sv/product-category/flaskor/

För mer information, kontakta

Nico Delgui Kalmert, Sales-ansvarig på nicolas.dk@bluewatergroup.com eller +46 72 398 30 96

För internationella mediaförfrågningar, kontakta Dave Noble, PR-ansvarig, på david.noble@bluewatergroup.com eller +44 7785 302 694