Dubbel seger för Bluewater i Fast Companys World Changing Ideas Awards 2019

Stockholm, Sverige, 8 april 2019 – Bluewaters Clean Water Movement, en global rörelse för rent dricksvatten och minskad användning av engångsplastflaskor, och företagets mobila vattenstationer fick ett stort erkännande av redaktörer, författare och externa domare inom Fast Company. Bluewaters idéer ansågs vara så kreativa och kraftfulla att de bland över 2000 andra idéer belönades med hedersomnämnanden och kom med på listan för Worlds Changing Ideas Award 2019.

“Det är fantastiskt att både Bluewaters globala rörelse för rent vatten och våra mobila vattenstationer har uppmärksammats som en Fast Company World Changing Idea,” säger Bluewater grundare och VD Bengt Rittri. Han säger att utmärkelsen är en hyllning till företag som Bluewater, som inte låter sig själva begränsas av vad andra tycker är möjligt, varken nu eller i framtiden.

Genom att hylla produkter, koncept, företag, politik och design som driver innovation för en god sak, tillkännager Fast Company allt från stora hållbarhetsföretag, till smarta konsumentlösningar och banbrytande regeringspolitik. ‘Det finns många problem i världen och vi är intresserade av innovativa idéer som löser dessa problem’, säger Fast Company.

Bluewaters rörelse för rent vatten
Bluewaters initiativ syftar till att skapa en världsomfattande rörelse för renare och friskare vatten och att våra hav återigen blir fria från plast. Målet är att med hjälp av mänsklig uppfinnesrikedom kunna ge alla tillgång till rent dricksvatten och stoppa beroendet av engångsplast inom den globala dryckesindustrin.

Den banbrytande mobila vattenstationen
Bluewaters mobila vattenstation, utvecklad och lanserad under 2018 av Bluewaters team i Sydafrika, kan rena och leverera upp till 2000 liter rent dricksvatten om dagen. Det renade vattnet serveras kallt, med eller utan kolsyra och kan tas från de flesta vattenkällor, även från brunnar och sjöar. Genom att generera dricksvatten på plats minskar den 3 meter långa släpvagnen behovet av engångsplastflaskor vid sportevenemang, festivaler och andra typer av event samt hjälper arbetsplatser utan tillgång till rent vatten, såsom gruvindustrin.

“Bluewater har vuxit globalt från vår bas i Sverige sedan starten 2013 tack vare att vi dagligen strävar mot att utveckla ny teknologi och lösningar som kan skapa en friskare planet. Detta gör vi genom att erbjuda tillgång till rent och säkert vatten och samtidigt bekämpa behovet och transporten av engångsplastflaskor,” säger Bengt Rittri.

For mer information, vänligen kontakta David Noble, PR- och kommunikationschef, på david.noble@bluewatergroup.com eller +44 7785 302 694.