Besättningen på stadens två helikoptrar flyger 12-timmarsskift och hanterar nu fler utryckningar än någonsin med högre patientomsättning på grund av den svåra covid-19-utmaningen.

Bluewater hjälper Stockholms flygande ambulanssjukvårdare att hålla sig i form för insatserna i frontlinjen mot covid-19

Stockholm, den 25 maj 2020 – Från luften ser man Stockholm som ett massivt 188 km2 stort område med gator, skogar, sjöar och öar, något som sätter stor press på huvudstadens ambulanspersonal som ska transportera covid-patienter till sjukhus i innerstaden.

Besättningen på stadens två helikoptrar flyger 12-timmarsskift och hanterar nu fler utryckningar än någonsin med högre patientomsättning på grund av den svåra covid-19-utmaningen.

”Det finns inga vanliga dagar för en flygande ambulansbesättning i frontlinjen som kämpar mot klockan natt och dag för att hitta, behandla och snabbt föra svårt sjuka patienter till sjukhus i Stockholm”, säger Gustaf Hagström (bild), Key Account Manager på Bluewater

Han konstaterar att flygande ambulanssjukvårdarna inte bara måste hantera stressen det innebär att ta hand om patienterna, de måste också handskas med dåligt väder och svårigheten att landa i okänd terräng, allt från åkrar till fotbollsplaner, parkeringsplatser och golfbanor.

Som ett världsledande företag inom vattenrening är Bluewater mycket väl medvetet om att om kroppen inte får den vätska den behöver leder det till vätskebrist, något som enligt forskningen kan leda till sämre prestationer, både mentalt och fysiskt.

Eftersom Bluewater inser att det kan vara svårt att få i sig tillräckligt med vätska i stressiga situationer, som att flyga en helikopter med en svårt sjuk patient ombord, har företaget donerat två vattenstationer med kylt stilla och kolsyrat vatten till de luftburna ambulanssjukvårdarna.

En Bluewater-station har installerats på det nybyggda operativa covid-19-centret på Danderyds sjukhus i Stockholm. Anläggningen hanterar alla coronavirus-tester, lagrar skyddsutrustning och samordnar alla covid-19 ambulansutryckningar.

”Vi har även installerat en vattenstation på helikopterplattan i Norrtälje, cirka 7 mil norr om Stockholm där två helikoptrar med dess tio piloter och personal är standby dygnet runt”, säger Gustaf.

Han tillägger att Bluewaters syfte var att säkra att piloterna och personalen vid behov har tillgång till dricksvatten, som serveras kylt, stilla eller kolsyrat, och mineraliserat för att säkra en sund mineralbalans så att de kan hålla energin på toppnivå.

Med Bluewaters prisbelönta Pro 400BCV-HR kan varje vattenstation leverera upp till 7 000 liter stilla eller kolsyrat vatten per dag.

”Stationerna har donerats så länge cronakrisen pågår och vi hoppas att de kommer att hjälpa de flygande ambulanssjukvårdarna att prestera på topp genom att minska risken för uttorkning när hjärtfrekvensen ökar och andningen blir tyngre”, säger Gustaf Hagström.

För mer information kontaktas:

Gustaf Hagström, T: +46 738 45 27 09

E: Gustaf.Hagstrom@Bluewatergroup.com