Bluewater hjälper Kapstaden att spara upp till 500,000 plastflaskor när Volvo Ocean Race gör ett stopp i Kapstaden

En halv miljon plastflaskor undviks när Volvo Ocean Race passerar Kapstaden under drygt två veckor tack vare Bluewaters unika och världsledande teknologi inom dricksvattenrening.

Bluewater samarbetar med City of Cape Town, V&A Waterfront, Volvo Ocean Race och Vestas 11th Hour Racing för att erbjuda fyra vattenstationer som ska tillgodose de hundratusentals människorna som förväntas besöka Volvo Ocean Race eventområde från 24 november till 10 december.

“Bluewater engagerade sig för att hjälpa Kapstaden och dess invånare efter ha läst om att deras vattenreserver är kritiskt låga på grund av den allvarliga torkan som drabbat Kapstaden” säger Anders Jacobson, VD och medgrundare till Blue AB, moderbolaget till Bluewater.

“Vårt partnerskap med Vestas 11th Hour Racing och Volvo Ocean Race ger oss en fantastisk möjlighet att genom handling visa Bluewaters mission, att erbjuda rent dricksvatten till människor världen över.”

Anders fortsätter: Bluewater ser fram emot att visa upp sina produkter och att jobba produktivt med City of Cape Town för att bidra till tillgänglighet till rent, gott vatten i V&A Waterfront, en av Sydafrikas viktigaste sevärdheter och mötesplatser.

“Vi är stolta att arbeta med detta viktiga projekt i Kapstaden tillsammans med Bluewater.” säger Jeremy Pochman, 11th Hour Racing medgrundare och strategiska chef. ”Det här projektet ger oss en unik möjlighet att arbeta tillsammans med det lokala myndigheter, Volvo Ocean Race intressenter för att hitta innovativa lösningar för ett allvarligt hållbarhetsproblem. Tillsammans med Bluewater kan vi också stärka medvetenheten hos människor globalt, om hot mot lokala ekosystem och de ansträngningar som krävs för att hantera dem.”

“De vattenstationer Bluewater erbjuder i Race Village i Kapstaden tar vårt hållbarhetsarbete till nya höjder. Vår målsättning är att drastiskt minska användningen av engångsplaster på våra olika stopp, och tack vare Bluewaters vattenstationer kan vi servera dricksvatten utan att påverka Kapstadens vattenresurser samtidigt som vi uppfyller vår målsättning att minska användningen av engångsplaster. Det här är ett unikt och världsledande exempel på hur hållbarhet kan inkluderas i arbetet med att driva globala event på ett sätt utan att påverka vår miljö . Vi är mycket stolta över och tacksamma över Bluewater, 11th Hour Racing, Consol Glass, WorldSport och V&A Waterfront som tillsammans möjliggör detta.” säger Meegan Jones, Volvo Ocean Race Hållbarhets Program Manager.

“Som partner till många lokala och internationella event är det vårt ansvar att se till att vi föregår med gott exempel vad gäller ansvarstagande och hållbarhet.”, säger Bruce Parker-Forsyth, WorldSports VD. ” Bluewaters vattenstationer är ett perfekt exempel på hur ett problem kan lösas genom innovation. Vi ser fram emot att samarbeta med Bluewater såväl på plats under Volvo Ocean Race som på våra event i framtiden.”

Bengt Rittri, grundare till Bluewater och en passionerad miljöentreprenör sedan onåren: Jag hoppas och tror att fler människor får upp ögonen för sin hälsa och vad de dricker och äter.

Bengt berättar: ”Rent vatten är en mänsklig rättighet och Bluewaters mål är att bidra till att leverera hållbara lösningar för dricksvatten, som inte påverkar vår planet, genom att kraftigt minska användningen av plastflaskor och onödig transport världen över.”

Anders Jacobson fortsätter: Bluewater fokuserar på att synas vid en rad stora event som Volvo Ocean Race. Målsättningen är att komma i kontakt med hälsointresserade och miljömedvetna konsumenter för att engagera och fördjupa dem i en hälsosam livsstil. För att komplettera Volvo Ocean Race event i det livliga och blomstrande Waterfront, kommer Bluewater att genomföra en mängd olika kampanjer över både sociala och digitala media plattformar för att främja sin mission och vision.

Anders fortsätter “Bluewater är en pionjär inom innovativa dricksvattenlösningar. Vårt uppdrag är att underlätta en hälsosam livsstil på ett för vår planet hållbart sätt. Bluewater arbetar kontinuerligt med innovation med målsättning att utveckla och tillgängliggöra lösningar för att skapa rent dricksvatten för hem och lättare kommersiellt bruk samt offentliga platser. Vi tror att människor vill kombinera det som är bäst för dem själva, för mänskligheten och för planeten.”

För mer information, vänligen kontakta:

David Noble, Bluewater PR and Communications Director, +44 7785 302 694 or david.noble@bluewatergroup.com