Bluewater har nominerats till fyra Transform Awards Asia Pacific-priser för framgångsrika lansering av företagets varumärke i europa, nordamerika och kina

Sveriges vattenreningsmärke Bluewater™ har nominerats till fyra prestigefyllda Transform Awards Asia Pacific-priser för sin framgångsrika lansering av företagets märke och produkter i flera marknader. Kategorierna är "Bästa ton i marknadsföringsspråk", "Bästa implementering av märkesutvecklingsprogram i flera marknader", "Bästa företagsrebranding efter sammanslagning eller uppköp" och "Bästa externa relationer till intressenter under ett märkesutvecklingsprojekt".

Bluewaters verkställande direktör Niclas Wullt konstaterade: "Att Bluewater har nominerats är ett erkännande av vad vi har i vårt dna, att kommunicera ett fantastiskt varumärke med otroliga produkter som förvandlar kranvatten till ett nyttigare dricksvatten. För ett år sedan hade ingen hört talas om Bluewater, i dag är ett vi ett etablerat och anförtrott märke med växande försäljning inom bostadsmarknaden och restaurang och hotell företag i Europa, Nordamerika och Kina."

Transform Awards lanserades i Europa för sex år sedan och är väldigt högt ansedda utmärkelser som erkänner kreativiteten och de strategiska beslut som krävs vid en rebranding. Företag och byrå som deltar i Transform Awards Asia Pacific får sitt arbete jämfört med sina konkurrenters och belönas för hela arbetet bakom ett företags rebranding.

Märket Bluewater har gått från nykomling till erkänd central aktör med ett starkt varumärke som har sina rötter i det skandinaviska arvet. Varumärket tävlar i en mogen marknad mot konkurrenter som GE, Philips, Culligan och Coway, som kommit att definieras av produkter som flaskvatten, vattenbehållare, Brita-filter och andra filtreringslösningar.

"Bluewaters extremt snabba och framgångsrika varumärkespositionering och imagebyggande är ett resultat av en kommunikationsstrategi som har brutit industrins traditionella normer med hjälp av mässor, PR och aktiviteter på sociala medier", sade Niclas Wullt.

”Vår ledande kommunikationsplattform har varit att bygga på Sveriges starka arv av ingenjörskonst och innovation, understryka det innovativa i produktutbudet och lyfta fram Bluewaters fokus på att leverera världens bästa produkter för inbyggd vattenrening på begäran.

"Genom att visa passion för vad varumärket levererar över hela kommunikationsspektrat (design, copy, stil, sociala medier, tryckt text och mässor) har Bluewaters lanseringsteam förbättrat märkesupplevelsen och uppmuntrat engagemang genom att lyfta fram fördelarna med livsstilen som kommer från att förvandla vanligt kranvatten till något eftertraktat", sade Niclas Wullt.

Domarna i Transform Awards Asia Pacific är Flavia Barbat, Editor in Chief, Branding magazine; Jonathan Thompson, Manager Brand Strategy, Qantas Airways Limited; Paul Roedig, Director Brand & Strategy, Fonterra Group, världens tredje största mejeriföretag; Zoe Harris, International Brand Engagement, Standard Chartered Bank, Anton Brown, Head of Brand and Marketing, Virgin Active, Asia Pacific; och Alex Krug, Head of Business Development hos Behance (Adobe).

MEDDELANDE TILL REDAKTÖRER

Bluewater har nominerats till följande Transform Awards Asia Pacific-priser, som kommer att tillkännagivas på en galamiddag på Excelsior Hotel i Hongkong den 17 november 2014:

Best use of copy style/tone of voice (Bästa ton i marknadsföringsspråk)
- Det här priset går till det märke som bäst använder en verbal stil för att framföra sin identitet och sticka ut bland sina konkurrenter.

Best external stakeholder relations during a brand development project (Bästa externa relationer till intressenter under ett märkesutvecklingsprojekt)
- Det här priset är för bästa kommunikation med externa intressenter under arbetet med att utveckla eller rebranda ett märke. Företag som erkänner att förändring kräver regelbunden kommunikation med alla intressenter via olika vägar och med olika nivåer av förbehållsamhet.

Best corporate rebrand following a merger or acquisition (Bästa företagsrebranding efter sammanslagning eller uppköp)
- Det här priset är för bästa ombranding av en organisation efter en sammanslagning med ett annat företag eller efter en inkorporering av ett annat företag i det ursprungliga märket.

Best implementation of a brand development programme across multiple markets (Bästa implementering av märkesutvecklingsprogram i flera marknader)
- Det här priset är för bästa kampanjer gällande märkesutveckling eller rebranding som har genomförts på flera nationella marknader för att försäkra att märkets identitet går hem hos olika språk och kulturer.