Bluewater vill använda The Ocean Race tävlingen för att, tillsammans med seglare och andra sportintresserade stoppa användandet av plastflaskor för engångsbruk.

Bluewater blir officiell vattenleverantör under The Ocean Race

Stockholm, Sverige, onsdag, 24 april, 2019 – Det svenska vattenföretaget Bluewater meddelar idag att de kommer att bli den officiella vattenleverantören under The Ocean Race, världskappseglingen som tidigare kallades Volvo Ocean Race.

Bluewater, världsledare inom vattenrening och tekniska lösningar, säger att de kommer att använda tävlingen för att, tillsammans med seglare och andra sportintresserade stoppa användandet av plastflaskor för engångsbruk. Fokus kommer att ligga på att hitta lösningar på problemet med mikroplast som hotar både vår planet och människans hälsa.

Mikroplast finns i det vatten vi dricker, maten vi äter och luften vi andas och vi måste alltmer fokusera på grundproblemet för att kunna hitta lösningar här och nu, säger Anders Jacobson (bild nedan), grundare och VD för Blue, investeringsbolaget som äger Bluewater.

The Ocean Race kommer att starta i Alicante, Spanien under hösten 2021 och avslutas någonstans i Europa under försommaren 2022 med nio stopp på vägen. Vilka stoppen blir är ännu inte bestämt.

Med ett åtagande om att sätta hållbarhet i fokus, har The Ocean Race tillsammans med viktiga intressenter såsom Bluewater utformat en plan för att inspirera till åtgärder och skapa konkreta resultat. Bluewaters unika vattenstationer, som genererar rent dricksvatten från praktiskt taget vilken källa som helst oavsett hur förorenat vattnet är, kommer att förse miljoner besökare vid The Ocean Race-stoppen med den ultimata dricksvattenupplevelsen.

Anders Jacobson säger att han inte kunde tänka sig ett bättre sätt att engagera en större publik än genom att dra nytta av det enorma inflytande som globala sportevenemang, såsom The Ocean Race, har för att uppmärksamma viktiga frågor som hållbarhet samt luft- och vattenföroreningar.

Han tillägger att Bluewater redan nu har tekniken och lösningar för att minska behovet av plastflaskor för engångsbruk och för att rena vatten från plastpartiklar och kemikalier.

“Vi är stolta över att kunna meddela att vi fortsätter vårt partnerskap med Bluewater,” säger Johan Salén (bild nedan), VD för The Ocean Race.

“Att uppmuntra människor till att ändra deras inställning till plast och sättet som de konsumerar vatten på är väsentligt för vårt uppdrag och var viktigt för att kunna minska vår miljöpåverkan i föregående tävling.”

Tävlingen beskrivs ofta som världens längsta och tuffaste professionella sportevenemang, där de bästa kappseglarna tävlar mot varandra dygnet runt medan de korsar världens tuffaste hav.

Under 2017/2018 års evenemang besökte totalt 2,5 miljoner människor tävlingens stopp och Bluewater, som den officiella vattenleverantören och hållbarhetspartner, tillhandahöll dess unika vattenstationer och eliminerade därmed behovet av 388 000 plastflaskor för engångsbruk.

“Vi är glada över att fortsätta samarbetet med The Ocean Race när de nu går in i en ny era som ledare inom seglingssporten. Vi ser det som en naturlig fortsättning på vårt engagemang vid flera andra prestigefyllda sport- och musikevenemang, allt från Formel E och Cape Town Carnival till världens största event för utomhusyoga i Hong Kong. Vi ser fram emot att arbeta med The Ocean Race för att tillsammans ge både en spännande sportupplevelse och aktivt driva stora globala hållbarhetsinitiativ och öka medvetenheten kring offentliga vattenfrågor och alternativ som kan hjälpa oss att hantera den aktuella plastinvasionen", säger Anders Jacobson.

För mer information, vänligen kontakta

David Noble, Bluewater PR- och kommunikationschef, david.noble@bluewatergroup.com +44 7785 302 694