149:e upplagan av golfmästerskapet The Open, inkl spelarna, är försedda med återanvändningsbara Bluewater-flaskor för att stötta R&A:s kamp mot engångsplast

Stockholm, Sverige, 15 juli 2021 - De 156 golfspelarna som tävlar i den 149:e upplagan av The Open på Royal St George's i Sandwich,Kent, England, den 11-18 juli kommer att bidra till långsiktig hållbarhet genom att använda sina unika Bluewater-vattenflaskor av livsmedelsklassat rostfritt stål. Det svenska vattenföretaget har gett spelarna varsin unik och personlig Bluewater-flaska med sitt namn ingraverat. Flaskan är utvecklad för att hålla en hel livstid och eliminerar behovet av engångsplastflaskor.

Spelarens flaskor har ett lock utvecklat för att hålla extra tätt samt ett silikonhandtag som gör den enkel att bära med sig. Den levererades till golfspelarna i en miljövänlig box som även innehöll ett specialdesignad sportlock. Bluewater-flaskorna hjälper spelarna att släcka törsten genom att hålla vattnet kallt i 24 timmar, men även att hålla drycker varma i upp till 12 timmar.

"Vi är mycket glada och hedrade över att R&A, som arrangerar detta prestigefyllda och årliga golfmästerskap, valt ut Bluewater att tillhandahålla återanvändningsbara vattenflaskor till spelare, caddies och allmänheten vid den 149:e upplagan av The Open", säger Bengt Rittri, den svenska miljöentreprenören och grundare av Bluewater, som satt hållbarhet i fokus för företagets affärsuppdrag.

Bluewater har också de unika vattenstationerna på plats, som levererar gratis, rent och kallt dricksvatten till de tusentals personer som förväntas besöka mästerskapet. Stationerna, som ligger utplacerade på Royal St Georges golfbana samt i offentliga utrymmen, använder en patenterad reningsteknik för att leverera vatten fritt från föroreningar som till exempel kemikalier.

Spelarnas caddies fick även dem en Bluewater-flaska, som även kommer med en livstidsgaranti. Flaskorna har en större öppning för enklare påfyllning av frukt eller isbitar samt för att göra det lättare att rengöra. Den miljövänliga och matta finishen på utsidan av flaskan säkerställer en reptålig, kondensfri och greppbar yta.

Dessutom arbetar Bluewater med hållbarhet genom att för varje såld Bluewater-flaska plocka upp ett kilo plastavfall från världens stränder. Detta uppnås med hjälp av ett blockchain-alternativ där människor får betalt för att returnera plastavfall till certifierade återvinningscentraler.

För mer information, vänligen kontakta David Noble, kommunikationschef på Bluewater på david.noble@bluewatergroup.com eller ring +44 7785 302694.